top of page

PR perfectie bestaat niet


Perfectie is niets anders dan een belemmering om in actie te komen.


Ik verbaas me vaak over het idealiseren van perfectie. Zeker in het communicatievak kom je dit vaak tegen. Dit vak maakt dingen zichtbaar, in woord en beeld. En dus heeft iedereen daar een mening over. Dat maakt je kwetsbaar, waardoor perfectie op de loer ligt. Zeker bij startende ondernemers of jonge communicatie professionals.


Ik ben voor mijn gevoel vaak ‘gestraft’ in mijn vak omdat ik niet perfect ben. Ik maak ook schrijffouten of heb weleens een persbericht met iedereen in de cc verstuurd. Een van de grootste ‘missers’ in ons vak. Maar heel eerlijk: is er hier 1 PR professional die dat niet eens heeft gehad? Om maar wat te noemen.


Ik pleit dan ook voor de eerlijkheid van imperfectie. Van gewoon doen, durven en eerlijk zijn over onzekerheid. Alleen dat brengt je verder. Want perfectie: dat is vaak de grootste berg om dingen níet te doen. Wat is jouw ‘misser’ waar je nu wel of nog niet om kunt lachen? Ik hoor het graag! Been there, done that.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page