top of page

10 tips voor succesvolle PR

Bijgewerkt op: 21 jan. 2020


  1. Begrijp dat PR meer is dan free publicity. Zichtbaar zijn met het juiste verhaal op je eigen kanalen is minstens zo belangrijk. Je hebt niet altijd nieuws, wel een goed verhaal.

  2. Bepaal voor wie jouw product of dienst relevant is en verzamel zoveel mogelijk informatie over deze doelgroep. 

  3. Selecteer de media die voor die doelgroep het belangrijkste zijn. Maak dit zo klein mogelijk. Welke programma’s luisteren/kijken zij? Welke podcasts passen hier? Bloggers, influencers, online en printmedia: wat is relevant en welke rubrieken?

  4. Maak een mindmap met thema’s waarover jij wilt publiceren. Welke thema’s passen bij jouw merk?

  5. Stel je kernboodschappen op en verwerk die thema’s hierin.

  6. Schakel bij Google je news alerts in die inhaken op jouw thema’s en markt. Lees dit ook dagelijks en zoek verder n.a.v. relevante links. 

  7. Zorg voor een goede database om de pers te benaderen en monitoren. Is een programma hiervoor te duur? Besteedt dit uit en zorg dat je zelf een privé-lijst met relevante contacten aanlegt. 

  8. Lees, kijk, luister het nieuws!! Weet wat er speelt in de maatschappij en leer daardoor meer over de relevantie van jouw product of dienst. 

  9. Contact de media en overleg of jouw boodschap relevant is.. Gewoon doen! Het zijn net mensen. Let er wel op hoe zij benaderd willen worden. Bel als je iemand goed kent, mail of DM via sociale media bij relaties die je nog moet opbouwen.

  10. Wees je bewust dat PR de lange termijn betreft. Blijf bij je verhaal, houd je focus op de doelgroep vast en zorg dat je weet wat er speelt in je belangrijkste media kanalen. 


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page